Uusi kivitalotalo on saanut sisustukseensa harmaan eri sävyjä sekä paljon vaaleaa puuta lämmittämään puhtaan valkoisia seiniä. Musta väri toimii raameina ikkunoissa, ja toistuu portaiden kaiteissa sekä irtokalusteissa. Kodinhoitohuoneen vaatehuoneesta rajaavassa seinässä on mahtava valokuvatapetti. Portaiden pinnoitteena on sisalmatto, jotta perheen koiratkin pääsevät kulkemaan niissä sujuvasti. Tässä talossa viihdytään harmonisten värien ja materiaalien ympäröimänä! Katso kuvat.

 

Uudiskohteen rakennusmateriaalina on massiivinen CLT (cross laminated timber). Puuelementtipinnat on jätetty pääosin sisäseinissä näkyviin ja ne on käsitelty pysymään vaaleina. Puun lisäksi marmori ja musta väri toimivat sisustuksen punaisena lankana läpi talon kaikissa huoneissa. Ihana puun tuoksu tuntuu aina sisään tullessa ja saa asukkaat viihtymään tässä terveellisessä ja hengittävässä uudessa kodissa. Katso kuvat.

 

 

Uusi kivitalo on nelihenkisen perheen uusi ihana koti. Tilasuunnittelussa pyrittiin maksimoimaan tilojen avaruus ja toiminnallisuus, sillä rakennusoikeutta ei ollut ihan niin paljon käytettävissä kuin olisi ollut tarve. Mutta silloin pitääkin olla erityisen kekseliäs jo siinä vaiheessa kun pohjapiirros on vasta viivoja paperilla. Ja oikein hyvin on onnistuttu; yläkerta on oikein valoisa ja tumma keittiö tuo hyvää kontrastia vaaleaan tilaan. Alakerrassakin on tilan tuntua, kun kulkureitit on hyvin suunniteltu ja kaikki tilojen toiminnot on tarkkaan mietitty. Katso kuvat.

 

Sisustamassani Vantaan 2015 Asuntomessukohteessa, Rock Kivitalo Villa Aletassa (kohdenro 38), on huomoitu lapsi- ja koiraperheen sujuva ja toiminnallinen arki. Pintamateriaalit on valittu siten, että ne ovat helppohoitoisia, mutta myös esteettisesti kauniita. Koko talon sisustuksessa käytettiin väreinä lämpimän harmaan eri sävyjä, tehostevärinä on käytetty pääasiassa turkoosia. Moderniin ja selkeälinjaiseen asuntoon on tuotu pehmeyttä tekstiileillä, kuten tyynyillä, torkkupeitoilla, verhoilla ja matoilla. Katso kuvat ja arvostelut.

 

 

Uuden kivitalon sisustuksessa haluttiin yhdistää modernia sisustusta vanhoihin, puisiin, olemassa oleviin huonekaluihin. Kalusteiden rouheat puupinnat ja mm. keittiön välitilassa ja saarekeseinässä käytetty betonia muistuttava sisustuslaasti tekevät tästä kodista lämpimän oloisen, vaikka pääosa seinistä onkin puhtaan valkoisia. Harmaan eri sävyt ja pastellivärit tekstiileissä luovat kotiin pehmeän tunnelman. Katso kuvat.

 

Vapaa-ajan asunto saaristossa Suunnittelukohteena oli ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu merenrantahuvila. Tavoitteena oli luoda vaalea sisustus kontrasteja unohtamatta. Saaristolaistunnelmaa saatiin mm. sängynpäädyn valkoisella laudoituksella ja ruokailutilassa olevalla lankuista tehdyllä pöydällä sekä käyttämällä keittiössä ja kylpyhuoneessa luonnonkivilaatoituksia. Katso kuvat.

 

Uuteen rakenteilla olevaan kotiin haluttiin moderni ja valoisa sisustus, pääväreinä musta, valkoinen ja harmaa. Väriä tuotiin vaalealla puulattialla sekä osittain vaaleasta puusta valmistetuilla kalusteilla. Koska väritys oli hillitty, eloa ja jujua sisustukseen pyrittiin saamaan pintojen struktuureilla ja tuomaan siten materiaalien tuntua esiin. Katso kuvat.