Uusi kivitalo Espoossa on nelihenkisen perheen uusi ihana koti. Tilasuunnittelussa pyrittiin maksimoimaan tilojen avaruus ja toiminnallisuus, sillä rakennusoikeutta ei ollut ihan niin paljon käytettävissä kuin olisi ollut tarve. Mutta silloin pitääkin olla erityisen kekseliäs jo siinä vaiheessa kun pohjapiirros on vasta viivoja paperilla. Ja oikein hyvin on onnistuttu; yläkerta on oikein valoisa ja tumma keittiö tuo hyvää kontrastia vaaleaan tilaan. Alakerrassakin on tilan tuntua, kun kulkureitit on hyvin suunniteltu ja kaikki tilojen toiminnot on tarkkaan mietitty. Katso kuvat.

 

Sisustamassani Vantaan 2015 Asuntomessukohteessa, Rock Kivitalo Villa Aletassa (kohdenro 38), on huomoitu lapsi- ja koiraperheen sujuva ja toiminnallinen arki. Pintamateriaalit on valittu siten, että ne ovat helppohoitoisia, mutta myös esteettisesti kauniita. Koko talon sisustuksessa käytettiin väreinä lämpimän harmaan eri sävyjä, tehostevärinä on käytetty pääasiassa turkoosia. Moderniin ja selkeälinjaiseen asuntoon on tuotu pehmeyttä tekstiileillä, kuten tyynyillä, torkkupeitoilla, verhoilla ja matoilla. Katso kuvat ja arvostelut.

 

 

Uudisrakennus Espoossa. Uuden kivitalon sisustuksessa haluttiin yhdistää modernia sisustusta vanhoihin, puisiin, olemassa oleviin huonekaluihin. Kalusteiden rouheat puupinnat ja mm. keittiön välitilassa ja saarekeseinässä käytetty betonia muistuttava sisustuslaasti tekevät tästä kodista lämpimän oloisen, vaikka pääosa seinistä onkin puhtaan valkoisia. Harmaan eri sävyt ja pastellivärit tekstiileissä luovat kotiin pehmeän tunnelman. Katso kuvat.

 

Vapaa-ajan asunto saaristossa Suunnittelukohteena oli ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu merenrantahuvila. Tavoitteena oli luoda vaalea sisustus kontrasteja unohtamatta. Saaristolaistunnelmaa saatiin mm. sängynpäädyn valkoisella laudoituksella ja ruokailutilassa olevalla lankuista tehdyllä pöydällä sekä käyttämällä keittiössä ja kylpyhuoneessa luonnonkivilaatoituksia. Katso kuvat.

 

Uudisrakennus Kirkkonummella. Uuden kivitalon sisustuksen toivottiin olevan vaalea ja mustavalkoinen, mutta väriläiskiäkin sai olla. Graafiset ja selkeät kuviot miellyttivät kaikkia perheen-jäseniä. Katso kuvat.

 

Uudisrakennus Kirkkonummella. Uuteen rakenteilla olevaan kotiin haluttiin moderni ja valoisa sisustus, pääväreinä musta, valkoinen ja harmaa. Väriä tuotiin vaalealla puulattialla sekä osittain vaaleasta puusta valmistetuilla kalusteilla. Koska väritys oli hillitty, eloa ja jujua sisustukseen pyrittiin saamaan pintojen struktuureilla ja tuomaan siten materiaalien tuntua esiin. Katso kuvat.


 

Uudisrakennus Kirkkonummella. Moderni kivitalokoti rakentui viisihenkiselle perheelle ja sisustuksen haluttiin olevan selkeälinjaista ja suoraviivaista ilman turhia krumeluureja. Värimaailmalta toivottiin mustavalkoisuutta höystettynä muutamalla väripilkulla. Pintamateriaaleihin toivottiin tuntumaa ja eloa, jottei kodista tule turhan siloiteltu. Katso kuvat.

Opiskeluun liittyvät suunnittelutyöt


 

Oppilaitoksen aulatilat. Tein opinnäytetyökseni aulatilan konsepti-suunnitelman Metropolian tulevaan Myllypuron kampusraken-nukseen. Työ itsessään oli hypoteettinen eikä varsinaisesti tilaustyö. Suunnitel-mani pohjautuivat sen hetkisiin arkkitehti-kuviin, joissa aulatilojen koko oli yhteensä n. 1400 m2.

Katso kuvat.


 

Saunarakennus ja vierasmaja. Opiskeluiden aikana Märkätila-kurssilla toimeksiantona oli suunnitella sauna, jonka yhteydessä on myös vilvoittelutila. Suunnittelin sauna- ja vierasmajarakennukset, joiden välissä on katettu terassitila, joka voidaan tarvittaessa sulkea lasiliukuovilla tuulisella ja kylmällä säällä. Saunarakennuksessa on saunan lisäksi pesu- ja pukeutumistilat. Vierasmaja toimii kesähuoneena ja vieraiden majoituspaikkana. Katso kuvat.