Meillä on tontti!

 

Mikä saa ihmisen lähtemään uudelleen taloprojektiin, joka on jo kerran raastanut hermoja, vienyt kaikki rahat, aiheuttanut huonosti nukuttuja öitä ja haastanut ylipäätään harmonisen perhe-elämän? No meidän kohdalla se oli halu oppia ensimmäisestä projektista, valtava ideoiden määrä ”mitä tekisimme nyt toisin” sekä se, että ensimmäistä talo rakennuttaessa tontin sijainnissa ei osannut ottaa kaikkia perheen tulevia tarpeita huomioon.

 

Talo Ykköstä laittaessamme myyntiin, päätimme olla ostamatta yhtään mitään – ei tonttia eikä seuraavaa kotia – ennen kuin talo on myyty. Ja kun talo meni kaupaksi, kävimme läpi eri vaihtoehtoja missä haluamme asua. Käytiin läpi kerrostalo-, rivi- ja paritaloratkaisut, sekä uudet että vanhat, mutta jotenkaan ne eivät tuntuneet hyviltä vaihtoehdoilta. Ihan jo siitä syystä, että meillä on melkoisen paljon harrastustavaroita; pyöräilyyn, melontaan, lasketteluun yms. liittyen, jolloin harrastusvälineet ovat melko isoja ja kun jokaisella perheenjäsenellä on jo lähes lajiin kuin lajiin omat välineensä, ne eivät mahdu 5 m2 varastotiloihin. Omakotitaloista katsoimme tietyiltä alueilta myynnissä olevia valmiita taloja, mutta täysin mieleistä ei löytynyt. Parhaalta, joskin myös rohkeimmalta, ratkaisulta tuntui siis tontin hankinta ja uuden talon rakentaminen siihen.

 

Tonttia katsottiin sitten jo melko rajatulta alueelta, kriteerinä oli koulujen läheisyys, valmiiksi rakennettu alue ja mahdollisuus suunnitella talo tontille siten, että pienelle tontille tiheällä asutulla alueella saataiisin jotenkin luotua oman rauhan tuntu. Talo Ykkönen oli lähes ensimmäisiä alueellaan, jonka jälkeen muita taloja alettiin rakentaa kuin sieniä sateella ja nyt halusimme välttää jatkuvan rakennusalueella asumisen.

 

Ja nyt meillä on se tontti! Päättyvän kadun päässä, noin puolen kilometrin päässä kouluista ja päivähoidosta, rauhallisella asuinalueella, jossa jokaisella tontilla on jo olemassa talo. Joten me olemme nyt alueen ainoat, jotka jonkin aikaa häiritsevät naapureita rakennusprojektillaan, pyrkien tietysti pitämään häiröt minimissä.

 

 

 

Tontti on metsäinen ja tällä hetkellä täynnä puita. Talon ja valon tieltä puut tullaan kaatamaan, mutta mahdollisimman paljon haluamme säilyttää metsänpohjaa ja tontin alkuperäistä ilmettä. Kunttaa todennäköisesti sitten lähtee tilaukseen, kun valitettavasti taloa ei voi vain tipauttaa taivaasta, aikamoinen myllääminen käy tontilla ennen muuttopäivää.

 

Mutta tästä se lähtee eli taas mennään!


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.