Kylpyhuoneet esittelyssä

 

Meillä on talossa kaksi kylpyhuone/wc-tilaa, toinen alakerrassa ja toinen yläkerrassa. Lisäksi vielä kesken olevassa saunarakennuksessa on pesuhuoneen ja saunan lisäksi wc. Tässä  esittelyssä nyt meidän talon kylpyhuoneet, myöhemmin lisää saunarakennuksesta sen valmistuttua.

 

Alakerran kylpyhuone/wc toimii sekä meidän omassa että vieraiden käytössä, sillä vieraat oleskelevat enemmän alakerrassa, yläkerrassa kun on vain tyttöjen makuuhuoneet ja kylpyhuone. Kummatkin kylppärit ovat hyvin samanhenkisiä, molemmissa on sama valkoinen marmorijäljitelmä seinälaattana, sama harmaa lattialaatta ja musta tehosteseinä. Alakerran kylpyhuoneen tehosteseinä on kalanruotoon ladottu, kun taas yläkerrassa on pitsikuvioinen neliölaatta suoraan ladottuna. Alakerran kylpyhuonekalusteet ja peili ovat puunsävyiset, yläkerrassa sen sijaan kaapistot ovat valkoiset.

 

 

Alakerran kylppärissä on kaksi ovea, mikä teki sen kalustamisesta pikkasen haasteellisempaa, mutta käytännössä ratkaisu on nyt osoittatunut toimivaksi. Toinen ovi on "julkiselle" puolelle eli vieraat kulkevat sitä kautta ja tuo kuvassa näkyvä liukuovi on kodinhoitohuoneeseen, josta pääsee myös meidän vanhempien vaatehuoneeseen ja sitä kautta myös makuuhuoneeseen. Illalla voi hiippailla siis rauhassa suihkuun tätä kautta.

 

Tapwellin ihana mattamusta hana on osoittautunut käytössä oikein hyväksi valinnaksi.

 

Alakerran kylppärissä on myös suihku, mikä on ollut hyvä asia nyt kun muutimme siinä vaiheessa, että saunarakennuksessa ei vielä pääse suihkuttelemaan. Alusta saakka suunnitelmissani oli saada musta suihku ja hana tähän tilaan. Ja nimenomaan Tapwellin suihkut ja hanat*. Ja siellä ne nyt ovat, parin viikon käyttökokemuksella voin sanoa, että ollaan oltu todella tyytyväisiä. Hana ja suihku ovat mattamustat, ja sopivat hyvin yhteen suihkukulman ja mustan laatan kanssa. 

 

Yläkerran kylppäriin olisivat mustat hanat sopineet hyvin myös, mutta koska sinne halusin hieman eri materiaalivalinnat laattojen ollessa jo melko samanlaiset, niin valkoisiin kalusteisiin katsoin sopivan kromiset hanat myös. Tytöt ovat tykänneet omasta kylppäristään ja hanojen ”suippo” malli on herättänyt heissä ihastusta. Toinen hana on bidee-suihkulla varustettu, toinen on perusmallinen hana. Myös nämä kromiset hanat ovat samaa mallia kuin alakerrassa ja Tapwellin tuotteita, jotta yhtenäisyys talon vesikalusteissa säilyy.

 

*Tapwellin tuotteista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan. Tuotteet tilattu www.lvi-verkkokauppa.fista

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.

Kalkkimaalattu käytävä