Musta keittiömme

 

Vihdoin kuvia valmiista keittiöstä. Tosin mustan keittiön kuvaaminen on aika haasteellista, sillä mustaan pintaan hukkuu kaikki yksityiskohdat.

 

Keittiön toimitus on ollut vaiheittainen, ensin tulivat peruskalusteet, aamiaiskaappia saatiin odottaa muutama viikko, koska vaihdoin kesken toimitusta aamiaiskaapin sisuksen värin tammeen, jotta se synkkaisi yhteen parketin kanssa. Aamiaiskaapin asennuskaan ei ollut ihan peruskauraa, mutta nyt alkaa olla kaikki peitelevyjä myöden paikoillaan. Jääkaappiseinää tosin pitää vähän vielä fiksailla, jotta saataisiin jääkaappi kunnolla tuonne syvennykseen, minne se on suunniteltukin sekä tuohon liesituulettimen putkelle on tehtävä kotelointi.

 

Mustaan keittiöön päädyin kontrastisyistä. Seinissä on paljon puuta, koska CLT, joten sille kaivattiin hyvää kaveria. Kaikki puuovet olivat valintojen ulkopuolella heti alkuunsa, koska puuta olisi vaan ollut mielestäni liikaa, varsinkin kun halusin kuitenkin parkettilattiat. Nyt keittiössä on mustat tammiviilutetut ovet ja pari tammilokerikkoa keventämässä ilmettä. Samaa tammea on aamiaiskaapin sisällä. Ja näiden tammisävy on melko (riittävän) lähellä parkettia, joten ollaan ikäänkuin kahden puunsävyn kanssa tekemisissä, mustan ollessa keittiössä kuitenkin se vallitseva väri. Ikkunankarmit ovat meillä sisällä myös mustat ja kun keittiö, ruokailutila ja olohuone ikkunoineen ovat samaa tilaa, niin tuo musta keittiö istuu tähän tilaan oikein hyvin.

 

 

Iso saareke, jossa on laatikostoja toisella puolella, mutta ei mitään muita toimintoja, on osoittautunut oikein hyväksi. Lapset varsinkin tykkäävät syödä tässä, piirrellä ja askarrella. Jotkut kivat tuolit tuohon saarekkeeseen on tulossa jossain vaiheessa, mahdollisesti myös valaisimet siihen yläpuolelle lähinnä ilmeen vuoksi, valoa on riittävästi jo nyt.

 

 

Koska ovet keittiössä ovat mustat, halusin myös mustan hanan. Kylpyhuoneiden tavoin, myös keittiön hana on Tapwellilta*. Tykkään tosi paljon hanan mallista ja sen mattamustasta pinnasta, käyttömukavuudeltaan hana on myös oikein hyvä. Ja se sopii mielestäni hyvin yhteen myös tuon kuparisen välitilalevyn kanssa. 

 

 

Aamiaiskaappi. Sehän oli tietenkin saatava. Meillä aamiaiskaapin yläosassa ainoastaan on sisäänkääntyvät ovet, alaosan laatikoita pystyy käyttämään siis ovia aukaisematta, minkä olen kokenut todella hyödylliseksi, koska ainakaan tällä hetkellä noissa alalaatikoissa ei ole sellaista tavaraa, mitä tarvittaisiin kun käytetään aamiaiskaapin sisällä olevia toimintoja. Ja kaappi ei ole vielä sisustettu, tavarat on nyt vaan laitettu sinne sisään, tarkoitus olisi tehdä siitä vähän mukavamman näköinenkin, mutta pitää hetken käyttää, jotta tietää miten se toimisi parhaiten ja mitä siellä sisällä pitää olla.

 

*Tapwellin tuotteista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan. Tuotteet tilattu www.lvi-verkkokauppa.fista

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.

Kalkkimaalattu käytävä