Luonnoskierroksilla

Olemme nyt käyneet kaksi luonnoskierrosta arkkitehdin kanssa ja alkaa näyttää omaan silmään melko hienolta. Plusarkkitehtien Jani Lahti otti luonnostelemani talomallin luonnostensa pohjaksi, pyöräytti rakennelmaa tontilla 90 astetta  vastapäivään, jolloin piha saadaan aurinkoon päin ja kehitti aivan loistavan tavan päästä taloon sisään siten, että näkymät aukevat eteisestä suoraan atriumpihalle.

  

Atriumpihalta näkymät taloon päin.

 

Tässä alla ihan ensimmäiset luonnokset, jossa kellarikerroksessa on autopaikkojen lisäksi varastotilaa ja vasemmalta noustaan ylös ensimmäiseen kerrokseen. Ensimmäisessä luonnosversiossa kierrettäisiin pääovelle sisäpihan kautta. Yläkerrassa toinen makuuhuone ei saisi sisäpihan näkymiä ja tätä sovittiin yritettävän seuraavassa versiossa.

 

 

Tuo sisäänkäynti sisäpihan kautta ei meistä tuntunut mitenkään mahdottomalta ajatukselta, mutta seuraavalla kierroksella Jani oli löytänyt siihen vielä paremman vaihtoehdon eli nyt noustaan ensimmäiseen kerrokseen talon oikeasta reunasta jolloin esim. kauppakassien kanssa kulkumatka on aika paljon mukavampi. Lisäksi sisäpihan kautta oleva kulku olisi tuonut puhtaan ja ”likaisen” kulkuväylän sekoittumisen, joka nyt tässä jälkimmäisessä ratkaisussa vältetään. 

 

 

Tässä alkaa olla kaikki muu jo ihan kohdallaan, ainoastaan ensimmäisen kerroksen kylpyhuonetta ja kodinhoitohuonetta pyöritellään vielä jonkun verran. Vielä ei myöskään ole ikkunoita, niiden kokoja eikä kattokaltevuuksia ajateltu pidemmälle, mutta kunhan ne saadaan kuntoon, niin tässähän päästään kohta juttelemaan kaupungin rakennusvalvonnan kanssa. Peukut pystyyn, ettei tässä ole nyt heillä kovasti huomautettavaa, koska näissä luonnosversioissa on juuri sitä fiilistä ja toiminnallisuutta mitä haettiinkin.

 

 

Ollaan kyllä äärimmäisen tyytyväisiä Janin suunnitelmiin, ei voi muuta todeta kuin että tuli valittua meidän projektiin oikea arkkitehti. Seuraava jännittämisen paikka on sitten kun alkaa selvitä, mitä tämä ihanuus tulee maksamaan ja joudutaanko jostain karsimaan budjettisyistä. Äärimmäisen iloinen olen kuitenkin tuosta atriumpihasta, se antaisi juuri sopivasti yksityisyyttä, mutta olisi kuitenkin avara ja valoisa.

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.