Pohjapiirustusten viilausta

Nyt ollaan arkkitehdin kanssa käyty näyttämässä piirustuksia ja keskustelemassa ajatuksista rakennusvalvonnassa. Sieltä ei tullut mitään kielteistä kommenttia eli voidaan edetä nyt näillä piirustuksilla, viilata vielä yksityiskohdat paikoilleen ja sitten siirtyä varsinaisten lupakuvien piirtämiseen.

 

Tässä vaiheessa olen jo itse keräillyt, pyytänyt ja tilaillut erilaisia lausuntoja ja todistuksia mitä lupaprosessissa vaaditaan, mm. Lainhuuto, liitoskohtalausunto, johtokartta, katukorkeusilmoitus jne. Hassua sinällään, että nuo vielä nykyaikanakin joutuu kaikki erikseen tilaamaan (ja myös maksamaan melkein jokaisesta lippulapusta erikseen), varsinkin kun kaikki nuo tiedot jo löytyvät kaupungin tai muiden julkisten virastojen arkistoista, järjestelmät eivät vaan tunnu vielä keskustelevan keskenään. No, sähköinen lupaprosessi on jo iso askel eteenpäin, nyt ei tarvitse enää kaikista fyysisiä lappusia toimittaa, kuten oli vielä silloin kun edellisen kerran vastaavassa tilanteessa olimme vuonna 2012.

 

Pohjapiirustukseen ei ole suuria muutoksia tehty, aikalailla isot linjat ovat samat kuin edellisessä postauksessa kerroin, ainoastaan tuo erillinen saunarakennuksemme on sisätiloiltaan pyöräytetty ympäri ja ensimmäisen kerroksen wc/kph/khh -yhdistelmää on mietitty sekä arkkitehdin että omasta toimestani.

 

Saunatiloissa haasteeksi tuli oleskelutilan pieni koko, siihen kun pitäisi saada mahtumaan sekä työpiste että leffan katselutila, joka muokkautuu myös vierashuoneeksi. Oleskelutilan koko on nyt vajaa 10 m2. Toiveena oli, että saunarakennuksessa on myös wc, mutta ei missään nimessä pesuhuone- ja saunatilassa. Ole siinä nyt sitten rentoutumassa kylvyssä, kun joku istuu pöntöllä....Mutta tästä toiveesta johtuen oleskelutilassa olisi ollut ulko-oven lisäksi kaksi ovea, toinen vessaan ja toinen pesuhuoneeseen, jolloin pienen oleskelutilan sisustaminen alkoi tuntua tosi haastavalta.

  

Saunan ensimmäistä luonnosta.

 

Aikani pyörittelin pohjaa, kunnes keksin laittaa wc-tilan OVEN TAAKSE sauna- ja pesutilaan. Nyt oleskelutilassa ei ole enää kuin yksi sisäovi, joten kalustaminen ja kaikkien haluttujen toimintojen sovittaminen sinne tuntuu taas mahdolliselta.  Arkkitehdiltäkin tuli kommentti, että ”tuntuu toimivan”, joten tällä ratkaisulla nyt mennään.

 

 

 

Toinen alue ja tilojen toiminnallisuus, joka aiheutti vähän päänvaivaa, oli siis makuuhuone/vaatehuone/kph/khh -yhdistelmä. Ekassa kerroksessa wc toimii myös vieraiden käytössä ja sinne halusimme myös suihkun, jottei aina tarvitse mennä saunaan suihkuttelemaan.

 

WC/kph- ja khh-tilat haluttiin olevan yhteydessä toisiinsa ja mielellään vielä myös meidän vanhempien makuuhuoneeseen ja sen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen. Syynä se, että pyykkirumban haluan pysyvän mahdollisimman pienenä eli tavoitteena saada suoraan suurin osa pyykistä lajiteltua lähistöllä oleviin kaappeihin. Näiden tilojen yhteyden arkkitehti oli ratkaissut jo heti varsin näppärästi siten, että niiden takana menee ikäänkuin ”yhdyskäytävä” kaikkien tilojen välillä. Ongelmaksi tuli se, että wc oli nyt erillinen ja kph/khh-tilat olivat jotenkin sokkeloisen oloiset omaan makuuni. 

 

 

 

Kun keksittiin hyödyntää kodinhoitohuoneessa portaiden alusta, saatiin hiukan lisätilaa ja sitä kautta WC/kph:seen saatiin juuri ja juuri mahtumaan halutut toiminnot. Ei tuo nyt välttämättä ideaali ole, mutta on vaikea luoda ”spa-tiloja”, kun ne valitettavasti veisivät muulta asumiselta aika paljon neliöitä. Ja tällainen siitä nyt sitten tulee:

 

 

Nyt alkaa olla käsillä ne hetket, että voimme alkaa pyytää tarjouksia tästä ihanuudesta eli katsotaan mihin budjetti riittää.....

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.

Luonnoskierroksilla