Maatyöt täydessä käynnissä ja loput suunnitelmatkin loppusuoralla

Viikko sitten kaatuivat puut, viime viikolla ne kerättiin pois  ja tällä viikolla on päästy jo kuorimaan pintamaat pois ja talon paikkakin on merkitty. Paljon tapahtuu nopealla aikataululla sitten kun alkaa toden teolla tapahtumaan. Loppuviikolla alkavat louhinnat ja talon paikka alkaa myös siitä konkreettisesti hahmottumaan sitten tarkemmin.

 

  

LVI-suunnitelmatkin on jo hyväksytetty rakennusvalvonnassa, tosin niitä joudutaan vielä vähän viilaamaan ja sitten hyväksyttämään muutoskuvat. Pikkujuttuja, mutta joilla saattaa erityisesti visuaalisesti olla paljonkin vaikutusta lopputuloksen kannalta. Oli kuitenkin tärkeää saada kuvat nyt tässä välissä hyväksytettyä, jotta maatyöt saatiin aloitettua. 

 

 

Tällaisia pieniä viilattavia asioita ovat esim. huippuimureiden paikat katolla, eli nyt ne näkyisivät ikävästi yläräystään yli sekä mistä kylpyhuoneen kulmasta viemäreiden tuuletusputket kulkevat, eli miten ne saataisiin koteloitua mahdollisimman paljon piiloon ja sovitettua kalusteisiin. Monesti erityisesti jakotukit ja ilmastointiputket tulevatkin yllätyksenä rakentajille sitten vasta konkreettisesti työmaalla ja siinä vaiheessa niitä ei enää yleensä siirrellä. Yleensä ne juurikin vievät tilaa jostain jo ahtaasta nurkkauksesta ja pettymys on suuri, kun esim. kylpy- tai vaatehuoneen kalustusta joudutaan muokkaamaan vähemmän optimaaliseksi näiden putkien kotelointien takia. Siksi näitä asioita kannattaa tarkkailla jo tässä vaiheessa, kun kaikki on vasta paperilla ja niiden miettiminen ja siirtely vielä onnistuu. Eroon niistä ei pääse eli jonnekin ne aina tulevat ja tilaa vievät, mutta tarkkaan kun suunnittelee, niin ehkä ne saadaan ainakin mahdollisimman vähän näkyviin ja haittaamaan kalustusta. 

 

Rakenne- ja sähkösuunnitelmatkin ovat ihan loppusuoralla. Meillä on ollut ihan huippuhyvät suunnittelijat tässä projektissa ja pääsuunnittelija on vielä tarkistanut kaikki suunnitelmat ristiin, jotta niissä olevat mahdolliset epäyhteneväisyydet on saatu korjattua nyt, eikä rakennusvaiheessa tarvitse sitten alkaa ihmetellä, kun joku asia on toisen tiellä. Nyt pitää sitten rakentaa suunnitelmien mukaisesti, että hyvät suunnitelmat saadaan siirrettyä käytäntöön.

 

 

Tästä meille sitten ajetaan jonain päivänä uuden kodin pihaan!

 

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.