CLT-toimitus saapunut ja pystytetty

 

Viime viikolla raksaprojekti nytkähti hurjasti eteenpäin, kun saatiin kellarin päälle ykkös- ja kakkoskerrokset sekä saunarakennuksen seinät. Ja kaikki tapahtui vain kahden päivän aikana. Koska CLT vaan nyt on niin nopea pystyttää. Koko talon elementit tulivat kyljellään muoveihin pakattuina täysperävaunun lavetilla (tai jollain vastaavalla) ja siitä valtavan kokoinen nosturi yksi kerrallaan nosti ne korkeuksiin, välillä jopa puiden yläpuolelle, ja millilleen oikealle paikalle.

 

Tässä kohtaa itsellä otti vatsan pohjasta, kun levy huiteli niin korkealla,

mutta nätisti se sieltä laskettiin omalle paikalleen.

 

CLT-levyjen pinnat ovat raakapinnalla ulkopuolelta, sillä niihin meillä tulee verhoilu päälle. Sisältä levyt ovat lopullisella pinnallaan, tosin käsittelen ne valkokuultovahalla, jotteivat kellastu ajan saatossa, mutta sileiksi ne on höylätty jo Hoiskon tehtaalla. Mitään eristekerroksia tähän ei enää tarvita, sillä levy on niin massiivinen, että pitää pakkasen kyllä ulkona.

 

Erillinen saunarakennus koottiin ensin,

sillä se sijaitsee aivan tontin takareunassa.

 

Atriumpiha alkaa hahmottua.

 

Hoiskon CLT-levyillä on Rakennustietosäätiön myöntämä rakennusmateriaalien päästöluokan M1-tunnus ainoana kotimaisena CLT- ja massiivipuurakennustuotevalmistajana. M1-tunnus kertoo siitä, että rakennusmateriaali on vähäpäästöinen, ja että se on asuin- ja työtiloissa puhdasta sisäilman osalta. M1-luokitus on tarkoitettu edistämään vähäpäästöisten rakennusmateriaalien kehittämistä ja käyttöä sekä parantamaan rakentamisen laatua.

 

Ja on se vaan hienon näköistä tuo massiivinen levy, olen niin tyytyväinen, että päädyimme tähän rakennusmateriaaliin.

 

Samalla kun nosturi oli tontilla, niin nosteltiin

ovet ja ikkunat oikeisiin kerroksiin.

 

On hienoa katsella, kun ammattilaiset tekevät työtään. Täydet pisteet Veirakin pojille, näkyi kyllä etteivät olleet ekaa kertaa asentamassa CLT-elementtejä. Seuraavaksi alkoikin sitten kattojen tekeminen ja ei taida mennä kauaa kun saadaan ikkunat ja ovetkin paikoilleen.

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.