Lattialämmityksen asennus ja seinämaalin värikokeiluja

 

Raksalla on saatu parin viime viikon aikana katto päälle, katon päälle huopakatteet ja ikkunatkin on yhtä puuttuvaa ikkunaa lukuunottamatta paikoillaan. Eristeet on levitetty lattialle, niiden päälle raudoitusverkot ja lattialämmityskaapelit asennettiin alkuviikosta. Huomenna perjantaina on lattiavalu ja sen jälkeen alkaakin itsellä kova urakka CLT-seinien käsittelyn kanssa.

 

 

Tekniikka luikertelee jo raudoitusverkkojen lomassa.

 

 

Selvittelin hengittävää, hieman valkaisevaa käsittelyainetta puupinnoille ja päädyin erinäisten mutkien kautta Tikkurilan Hirsisuojaan. Otin testiin pikkupurkin tuota ainetta koodilla 1599 (toiseksi vähiten valkaiseva) ja sudin sitä keittiön kaappien taakse jäävälle seinälle. Testasin kaksi maalauskertaa, välihionnalla ja ilman. Ja tulin siihen lopputulokseen, että testissä oleva maali (tai puunsuoja mikä lie) tekee seinästä liian valkoisen, joten otin sitten lopulta kaupasta lopulliseen maalaukseen ihan kirkkaasta materiaalista seuraavan eli hieman valkaisevan (koodi 1597), mutta toivottavasti nätisti puun omaa sävyä myös läpäisevän tuotteen.

 

 

 

Keskimmäinen sävy oli testissä, todettiin liian valkaisevaksi,

ja tuolla vasemmanpuoleisella  sävyllä nyt sitten päätin käsitellä seinät.

(Onpas likainen tuo yksi mallipala)

 

Tätä lopullista sävyä en enää jaksanut testailla, joten sillä mennään. Välihionta pitää tehdä, puun ”karvat” nousivat selkeästi pystyyn ekan maalauskerran jälkeen, kevyt hionta teki pinnasta jälleen sileän. 

 

Kaksi kertaa Hirsisuojalla 1599 käsitelty pinta tuli mielestäni liian valkoiseksi.

Yläosa tässä maalattu kahteen kertaan, alaosa vain kerran. 

Lopullinen sävy tulee olemaan (toivottavasti) jotain näiden välistä.

 

Lattivalun jälkeisenä päivänä saan siis mennä jo tassuttelemaan uudelle lattiapinnalle, poistamaan suojamuovit ja alkaa sutimaan. 

 

 

Mun kaverit seuraavat lähipäivät.

 


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.