Alakerran seinät valmiit

 

Viime viikonloppu sekä alkuviikon illat vierähtivät itselläni hyvin pitkälti maalipensseli tai rappauslasta kädessä. Käsittelin kaikki alakerran CLT-seinät hirsisuojalla kahteen kertaan ja rappasin sekä maalasin kellarista seinän, jolle asennetaan talomme tekniset laitteet. Jälkikäteen kun sitä rappausta ei siististi siihen saisi.

 

Vaikka urakka tuntui melko raskaalta, kun se piti lyhyessä ajassa suorittaa, niin jälkikäteen en voi olla kuin tyytyväinen (harvoin myönnän olevani tyytyväinen johonkin omaan tekemiseeni, mutta nyt uskallan näin sanoa). Seinistä tuli justiinsa sen sävyiset kuin halusin eli himmeän valkokuultoiset ja ei ollenkaan liian valkoiset. Testikierroksella kun testailin astetta valkoisempaa sävyä, niin siitä tuli aika kalsea lopputulos, joten tämä vähän vähemmän valkoinen osoittautui kyllä oikeaksi valinnaksi.

 

Nyt en ihan muista, onko tässä yksi vai kaksi kerrosta hirsisuojaa.

Kuvissa näitä sävyvivahteita ei oikein siis edes huomaa.

 

 Eteisen syvennys kahteen kertaan käsiteltynä.

Tähän ei tule kaappeja, vaan penkki, peili ja joitakin koukkuja.

 

Lähikuva kahteen kertaan käsitellystä seinästä. Tein välihionnan käsittelyjen välissä ja se kannatti. Puun "karvat" nousivat ensimmäisen käsittelykerran jälkeen pystyyn ja kun ne hioi kevyesti pois, pinnasta tuli aivan sileä.

 

Kellarissa pääsin myös hommiin eli seinän rappaukseen ja maalaukseen. Kyllä tähän kelpaa nyt laitteita asennella. Vedin tasoitteen kahteen kertaan ja maalasin myös kahteen kertaan. Aloin jopa miettiä, että voisin rappailla koko kellarin seinät sitten aikanaan, pitää odottaa vaan vielä niiden kuivumista. Yhden seinän rappaamiseen sain vastaavalta luvan, jotta tosiaan nuo tekniset laitteet saadaan siististi paikoilleen. 

 

Kellarin tekniikkaseinä valmiina odottamaan laitteiden asennusta.


Tervetuloa!

Sisustusarkkitehdin ajatuksia oman uuden kodin rakentamisesta, rakentajan arjesta, sisustuksesta, ja joskus myös asiakasprojekteista.